/ Пресцентър Община Карнобат
Мащабният ремонт на общо двадесет и две улиците в Карнобат ще приключи до началото на летния сезон. Обновяването на уличната мрежа е сериозно и от общината са принудени в отделни части на града да забавят започване на работата, за да не попречат на организацията на движение и затруднения пред транспортната схема.

25 500 000 лева ще е бюджетът на Карнобат

Според кмета Георги Димитров най-тежкият ремонт се извършва по основната артерия „Граф Игнатиев“. В преобразяването на тази улица ще бъдат вложени над 600 000 лева.

Общо шест улици са групирани в един участък около района на Поземлената комисия, където изпълнителите действат едновременно.

2
Пресцентър Община Карнобат

Работи се без пречки за основния трафик, който е изнесен по „Кирил и Методий“ през болницата, за улеснение на пътуващите в посока Шумен или Айтос. Трафикът в тази дестинация се насочва към „Стефана Чамурова“ и оттам към професионалната гимназия и долната част на града към пазара, стадиона и индустриалната  зона.

След пускането в експлотация на  „Граф Игнатиев“, обновяването ще продължи по „Баба Тонка“, „Майор Беляев“, „Скобелев“, „Батак“, „Клисура“, „Петър Пенчев“ и „Климент Охридски“. Ще се работи и по „Сакар“, „Стефана Чамурова“, „Васил Михалев“ , част от „Бенчо Обрешков“, „Йорданка Чанкова“ и по „Тракия“.

3
Пресцентър Община Карнобат

Тези ремонти няма да създадат сериозни конфликти в транспортната схема. Работата ще п риключи до лятото. През тази година предстои разкопаване на още няколко улици по договора с ВиК Бургас за обновяване на водопроводната мрежа. Едва след полагането на подземните комуникации, те ще бъдат асфалтирани.