/ Дарик Бургас
Бюджет 2019 в община Карнобат е планиран да достигне 25 500 000 лева. Спрямо предходната година увеличението на приходите в местната хазна се очаква да е с около 2 и половина милиона.
 
Как борят задръстванията в Карнобат

По време на представянето кметът Георги Димитров беше категоричен, че по-големите постъпления по никакъв начин няма да бъдат обвързани с увеличение на местните данъци и такси, които ще останат без промяна.
 
2 533 000 лева от бюджета  ще бъдат изразходени за обновяване и ремонт на улици. Обновяването на жилищни сгради ще продължи. В областта на образованието община Карнобат ще продължава да следва собствените си високи стандарти. Заплатите на педагозите в детските градини ще бъдат увеличени с 20%.
 

Предвидени са средства за вертикална планировка на спортни площадки и училищни дворове. Със собствени средства общината ще изгради и малка спортна зала за целогодишно провеждане на тренировки по различни видове спорт.
 
За издръжката на местния футболен отбор, който участва в първенството на Югоизточна „В“ група, са осигурени 100 000 лв за годината. През 2019 год. ще бъде извършен основен ремонт на пътя „Церковски – Деветинци – Деветак“, осигурени са и средства за изграждане на водоскоци по пътя към Кликач.