/ netinfo
В Карнобат предприемат изпреварващи мерки срещу зачестилите напоследък задръствания. Една от първата стъпки на общинска администрация е оптимизирането на пространството зад читалище „Димитър Полянов“ в центъра на града. Плановете са на този паркинг да могат да намират място 25 автомобила.
 
Спешно: МРРБ разпореди проверка на санирания блок в Карнобат

Нови паркоместа ще бъдат осигурени и по улица „Братя Миладинови“. Работи се по отстраняването на автомобили, които са спрени от движение. Паркинги ще бъдат обособени и на други места в града след приключване на обновяването на междублоковите пространства в новосанираните жилищни сгради.
 

През 2019 година в Карнобат ще разширят и обхвата на еднопосочното движение. Предвижда се  улица „Стефана Чамурова“ да бъде вече еднопосочна и да води към улица „Стара планина“, където също еднопосочно движение ще отвежда трафика към болницата.
 
Увеличаване на улиците с еднопосочно движение обхваща основно онези зони, където трафикът е по-интензивен. Очакванията са, че по този начин повече автомобили ще могат да паркират, а останалите да се придвижват безпрепятствено.