ПП СЕК - една година в политическия и обществен живот
ПП СЕК - една година в политическия и обществен живот / netinfo

Партия Средна Европейска класа е вече на една година. Празникът бе отбелязан с грандиозен концерт в Дома на НХК, където се проведе и гала-вечерта на Международния детски фестивал за красота и талант “Малка мис СВЯТ 2008”. Присъстваха партийни членове, симпатизанти, патньори и приятели.
Ръководството и учредителите на СЕК бяха поздравени от кмета на община Бургас Димитър Николов, председателя на Общинския съвет Валери Симеонов и общинските председатели на ГЕРБ и СДС Иван Вълков и Вълчо Чолаков. На годишнината присъстваха членове на структурите на партията в Бургас, София, Радомир, Харманли, Казанлък, Димитровград, Сливо поле, Етрополе, Средец, Созопол, Поморие. За гостите на тържеството звучаха изпълненията на „Фамилия Тоника”, Жечка Сланинкова, Милка Андреева, Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Поли.

“В СЕК членуват хора, за които развитието на общината е основна цел, хора, готови безрезервно да работят в името на бургазлии, както и такива, които не скланят глава пред трудностите и препятствията”,отбеляза Георги Манев и поздрави с празника всички учредители на партията.

Политическа партия „ Средна европейска класа” бе създадена на 29 май 2007 г . в Бургас. Месец по - късно тя получи официалната си регистрация от Софийски градски съд. Едни от основните цели на СЕК са подпомагане на малкия и среден бизнес, развитие на модерна пазарна икономика, Подпомагане развитието на интелигенцията, културата и изкуството; осигуряване на сигурност и безопасност на живота в България; утвърждаване на демократични свободи и социална отговорност.