"Нуждаем се от единен политически субект, в който да намерят място всички защитници на демокрацията", каза в Бургас Николай Ненчев.
"Нуждаем се от единен политически субект, в който да намерят място всички защитници на демокрацията", каза в Бургас Николай Ненчев. / Снимка: Лалка Димитрова
Да подтиснем егото си в името на широко дясно обединение- Това призова от Бургас БЗНС Николай Ненчев. Той представи днес нова формула за успешно представяне на десните в предстоящите евроизбори- широко дясно обединение на принципна основа, преодоляване на тяснопартийните интереси. Ненчев се обърна към всички съмишленици, приятели на демокрацията да се обединят, за да преодолеят вътрешнопартийната криза. „Конфликтът в Реформаторския блок беше породен от това, че той не успя да излъчи единно лидерство”, подчерта Ненчев. "Нека проявим разум", каза той.

Лидерът на БЗНС предлага проведат вътрешни избори, в които всяка партия, подкрепила проекта, да излъчи равен брой членове. Гласуването ще бъде в 31 секции – със задължително видеонаблюдение, разпределени на територията на цялата страна, като ще се даде възможност вотът да бъде осъществен и онлайн. В него могат да се включат и българи, живеещи в чужбина. "Нуждаем се от обединено политическо представителство, от изграждането на единен политически субект, в който да намерят място всички защитници на демократичните ценности и възгледи”, посочи той.

Искаме това да стане възможно най-скоро, заяви Ненчев и допълни: Страната ни в момента се намира в политическа криза. Наблюдаваме тежки конфликти в управляващата коалиция. Тази нестабилност играе изключително зловредна роля в отношение на вътрешната политика и икономиката на България. На мен ми се иска по-бързо да проведем тези избори. Имаме много сериозно основание и да бързаме. Вярвам, че този път ще успеем”. Председателят на БЗНС подчерта, че целта пред новото дясно единение ще бъде не просто да прескочи бариерата от 4%, а да спечели евроизробите. „С ясна програма можем да постигнем конкретни резултати“, категоричен бе той.