Лекоатлети от Бургас  с блестящо представяне на Държавното първенство
Лекоатлети от Бургас с блестящо представяне на Държавното първенство / netinfo

Четири златни, два сребърни и два бронзови медала спечелиха състезателите от клуб „Европул Бургас" от Държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 год.
Възпитаниците на старши треньора Петър Райков отново доминираха в няколко дисциплини.
Никол Андонова стана шампионка в старта на 100 метра гладко бягане и в 100 метра бягане с препятствия.
Въпреки че беше по-малка с 3 години от своите съпърнички Ванеса Александрова спечели категорично първото място в седмобоя.
Младите надежди на „Европул Бургас" се окичиха с шампионски медал и в щафетата 4 х100 метра отборно, а в надбягването на 4х400 метра извоюваха сребърно отличие.
Павлина Стоянова се класира втора на 400 метра гладко бягане, а в дисциплината 400 метра с препятствия достигна до бронзов медал.
Силното представяне на Радослав Свирецов в десетобоя му донесе бронзов медал.
Можем да определим представянето на клуба като много силно - коментира при завръщането си в Бургас старши треньорът Петър Райков.
Традиционно взискателният клубен президент Румен Ангелов призна, че е много доволен от резултатите на момчетата и момичетата от „Европул Бургас", но изрази съжаление от това, че Никол Андонова е покрила норматив за участие в Европейско първенство, само че заради силния вятър резултатът не е бил зачетен.