Голямото турне на „Петлите” с помощта на държавата, Нешка Робева и Ибряма
Голямото турне на „Петлите” с помощта на държавата, Нешка Робева и Ибряма / netinfo

Държавата финансира проект на танцова формация „Петлите", с който те ще могат да подпомагнат второто национално турне, на което тръгват от 12 юни. Дарик радио е медиен партньор на събитието.
Подобен проект се финансира от Министерството на труда и социалната политика за първи път. Събитието е уникално, тъй като до сега не се е случвало деца от социалните домове да правят свое национално турне. Зад него застават десетки институции и фирми, а от следващия месец концертните изяви на „Петлите" ще бъдат в партньорство с Нешка Робева и Иво Папазов - Ибряма.
Голяма част от талантливите участници в танцова формация „Петлите" са от бургаския дом за деца лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията".
Тази година във второто национално турне ще се включат и певци и танцьори от Центъра за настаняване от семеен тип „Ронкали" в града.
В рамките на месец зрелищинтият и въздействащ спектакъл ще обиколи страната, а финалният концент ще се състои в Бургас.
Голямият успех на формацията, която преди повече от 5 години стартира в коридорите на интерната донесе много приятели и популярност на „Петлите".
Утре те ще призоват България да ги подкрепи в творческото начинение, чрез което децата без родители дават най-доброто от себе си, от ефира на Нова телевизия. В ранните часове ръководителят на танцовата формация и двигател на стотиците участия на „Петлите" - Георги Димитров ще гостува в предаването на Гала, заедно с Нешка Робева.