Германските джипове не пазят границата. Карат ги началници
Германските джипове не пазят границата. Карат ги началници / netinfo
Германските джипове не пазят границата. Карат ги началници
91847
Германските джипове не пазят границата. Карат ги началници
  • Германските джипове не пазят границата. Карат ги началници

България продължава да охранява границите си с амортизирана техника. Голяма част от машините са излезли от употреба, но отново са върнати на браздата след началото на операцията по пресичане на бежанския поток.

Това обяви пред Дарик, заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР, Дарин Ковачев. По думите му, повечето от автомобилите, с които се придвижват граничните ни сили, са опасни.

„Всичко е на късмет и на доизживяване. Тези автомобили - стари, руски - нямат гуми. Ремонти се правят в базата в Малко Търново, но в повечето случаи няма части. Тези автомобили се карат неизправни. Инцидентите са рядкост, защото колегите се пазят и са изключително внимателни. Предупреждаваме постоянно. Мерки обаче не се вземат", допълни Ковачев.

Според него, новите джипове за охрана на границата, които бяха изпратени от Германия, са недостатъчни.

„Става дума за единични бройки. Пет, шест коли няма да решат проблема. Масово се карат стари автомобили. Това е абсурдно. Новите автомобили се карат от началниците", каза Дарин Ковачев.
Според него, обстановката ще стане още по-сложна през зимните месеци, когато със същата стара техника трябва да се правят и доставките на дърва и палатки за униформените по границата.

„Там е ужас. Има проблеми, които някой не иска да бъдат известни", каза още зам.-председателят на СФСМВР.