Съдят мъж, пребит от полицаи в Благоевград
Съдят мъж, пребит от полицаи в Благоевград / netinfo

В Районен съд - Благоевград започна наказателен процес за едро хулиганство срещу Димитър Марков. Дело срещу Марков водят петима полицейски служители, които претендират за обезщетение по хиляда лева за всеки от тях.

През месец февруари миналата година Димитър Марков бил пребит жестоко от полицейския служител Петър Огнянски и негови колеги, сочи пострадалият пред магистратите.

Независимо от този факт, не Димитър, а служителите на реда се оплакали в прокуратурата, като го обвинили в особена дързост, цинизъм и обида на публично място.

Инцидентът между полицаите Петър Огнянски, Кирил Карадачки, Илко Йорданов и още двама техни колеги, станал на спирката при ЗМК в благоевградския квартал "Еленово". Димитър Марков пътувал с такси на фирма "Ден и нощ". Недоволен от това, че касовият апарат на таксиметровия автомобил отчел сметка над 11 лева от квартал "Запад" до "Еленово", Марков възроптал, че няма да плати високата сума.

Изненадващо шофьорът на таксито спрял до паркиран полицейски автомобил и поискал помощ от униформените. Без много обяснения по случая Марков бил повален на земята и ритан от полицейските служители.

С множество наранявания в областта на главата Димитър Марков бил заключен в предварителния арест на полицията, където получил силни болки в главата и ден след това се наложило настаняването му в болница с диагноза мозъчна травма.

Съдия Георги Янев, който разглежда делото срещу бития Димитър Марков, разпореди днес по случая да бъде извършена петорна експертиза и назначи за вещо лице директора на "Пирогов" - д-р Димитър Раденовски.