С гатанки и рисунки деца отбелязаха Международния ден на детската книга
С гатанки и рисунки деца отбелязаха Международния ден на детската книга / netinfo

В Регионална библиотека "Д. Талев" - Благоевград, малчугани изпълниха Читалнята на Детски отдел, където се проведе Детско утро под надслов "Румцайс и Манка" по случай 2 април - Международен ден на детската книга и 105-годишнината от рождението на Вацлав Чтвъртек (роден 04.04.1911 г.)

В тържеството взеха участие Регионална библиотека "Д. Талев" – Детски отдел, децата от ІV "Б" група "Сърчица" при ЦДГ №12 "Алени макове" и техните майки и баби.

Библиотекар от отдела разказа на децата за Международния ден на детската книга, а учителки споделиха с децата от детската градина какво знаят за писателя Вацлав Чтвъртек и за най-популярната му книга "Румцайс".

Децата от групата декламираха стихотворения, пословици и гатанки, посветени на книгата. Бе проведена и кратка викторина. Накрая малчуганите оцветиха рисунки с любимите си герои от книжката, с които бе оформена изложба във фоайето на библиотеката. Бе връчена и грамота да отличното представяне на децата на тържеството, посветено на Международния ден на детската книга.

Поредица от събития организира и библиотеката към читалище "Просвета" в Гоце Делчев, по повод на Международния ден на детската книга. Днес в залите на библиотеката гостуваха най-малките и бъдещи читатели от ОДЗ "Джани Родари" и ОДЗ "Слънце".

С гатанки и рисунки деца отбелязаха Международния ден на детската книга
netinfo

По-големи деца от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" по забавен и атрактивен начин, преобразени като любими герои въведоха малките в приказния свят на книгите.

От днес стартира и маратон на четенето в библиотеката, който ще продължи до идния петък.