С едноминутно мълчание в памет на Свобода Бъчварова започна сесията в Благоевград
С едноминутно мълчание в памет на Свобода Бъчварова започна сесията в Благоевград / netinfo

С едноминутно мълчание в памет на починалата преди два дни писателка и почетен гражданин на Благоевград, Свобода Бъчварова, започна днешната общинска сесия. Предложението бе направено от общинския съветник от БСП Валери Миленков.

След като бе почетена паметта на Бъчварова, общинските съветници гласуваха и промени в заложения дневен ред на днешното заседание.

В него бяха приети три допълнителни точки, като първите две бяха заложени в началото на сесията, а третото предложение влезе като последно.

Като първа точка бе прието да се разгледа искането на граждани - да бъде върнато за преразглеждане решение на общинските съветници от 30 май 2012 г. Тогава представителите на местната власт дадоха положителния си вот за поставяне на 28 преместваеми обекта за продажба на тютюневи изделия, вестници и списания и пакетирани захарни изделия от "Булгартабак - Трейдинг" ЕАД.

Представителите на общо 105 фирми са се подписали в искането за връщане на решението за преразглеждане от общинските съветници. Те определят решението на ОбС като незаконосъобразно, тъй като обектите са отдадени без проведен търг или конкурс.

Втората допълнителна точка е  изказване на Мирчо Люнгов по повод отпадането му от конкурса за шеф на отдел "Култура" в Благоевград.

Последното допълнително предложение е на общинския съветник от ВМРО Георги Васев. Той постави искане да бъде удължен срокът за узаконяване на незаконното строителство в квартал "Освобождение" в Благоевград за 12 месеца.