Кехайов връща блясъка на ансамбъл Пирин
Кехайов връща блясъка на ансамбъл Пирин / снимка: Община Благоевград
Кехайов връща блясъка на ансамбъл "Пирин"
71048
Кехайов връща блясъка на ансамбъл "Пирин"
  • Кехайов връща блясъка на ансамбъл "Пирин"

Голямо предизвикателство е за мен да поема ансамбъл "Пирин", защото благоевградският състав е голяма, сложна "машина", ръководена дълги години от личност като Кирил Стефанов. Това заяви новият художоствен ръководител на ансамбъл "Пирин" Данислав Кехайов. За възраждането на ансамбъла Кехайов ще разчита на екип, чиято цел е обединението на танцьорите в общата кауза.

Тежък и отговорен е постът, което съм приел, защото ансамбъл "Пирин" е една  емблема из плеядата фолклорни ансамбли в България. Ще бъде трудно, но когато човек има голямо желание, с много любов и труд се постигат много неща", подчерта Кехайов.

"От дете съм израснал с песните и музиката на ансамбъл "Пирин" и винаги съм се прекланял пред творчеството и таланта на всички артисти. Искам ансамбълът  отново да блесне в тази светлина когато е бил в своя разцвет и ще работя за това", добави главният художествен ръководител. По думите му има вече и начертани конкретни идеи за развитието на ансамбъла.

Макар и тракийски певец, за първи път той е запял стари македонски песни. По бащина линия Кехайов има македонска жилка.

"Идвал съм много пъти в Благоевград, като народен певец съм гостувал на ансамбъл "Пирин". Красив град е Благоевград, щастлив съм, че ще работя тук", сподели той.

Още от Данислав Кехайов чуйте в звуковия файл