Ден на PR студента се провежда в Благоевград
Ден на PR студента се провежда в Благоевград / netinfo

"Ден на PR студента" ще се проведе днес между 10:00 и 16:00 часа в Университетски център „Бачиново“.

В програмата е включена студентска научна сесия на тема „PR като изкуство“, интерактивен трeнинг „От теория към практика“ и заключителна дискусия "Пътят на PR студента след дипломирането", с участието на настоящи и завършили специалността студенти.

Инициативата се организира от студенти четвърти курс специалност "Връзки с обществеността", с подкрепата на преподаватели от катедрата. Целта на събитието е сплотяване на екипа – преподаватели и студенти, скъсяване на дистанцията мужду тях и прилагане на практика на усвоената теория по отношение на организационните умения, специалните събития и научно-изследователската дейност.

Университетът не е място само за научаване на теорията, а е призван да предаде новаторски дух и култура, цялостна подготовка за изграждане на лидери по пътя им към успешно професионално развитие. В тази връзка, преподавателите и студентите имат желанието да превърнат този „Ден на PR студента“ в традиция за студентите, катедрата и университета. Месец ноември не е избран случайно.

Това е месецът, през който преди седемнадесет години е създадена специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, поясняват от пресцентъра на ЮЗУ.