Д-р Пандев: Тръгвам си с гордо вдигната глава
Д-р Пандев: Тръгвам си с гордо вдигната глава / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Д-р Пандев: Тръгвам си с гордо вдигната глава
77150
Д-р Пандев: Тръгвам си с гордо вдигната глава
  • Д-р Пандев: Тръгвам си с гордо вдигната глава

С днешна дата влизат в сила договорите на преминалите през конкурс началници на отделения в Благоевградската болница.

Те са 3-годишни и касаят новоутвърдените завеждащи на 17 отделения. Предстоят конкурси за началници и на други звена в МБАЛ, каза директорът д-р Владимир Пандев.

Гинекологът Огнян Митев ще бъде новият изпълнителен директор на МБАЛ Благоевград.

Досегашният шеф на АГО, д-р Огнян Митев, който не можа да премине конкурсната бариера, все още не е подал молба за преминаване на работа като редови специалист.

"След Общото събрание на МБАЛ, което вероятно ще е на 19-ти или 20 февруари следващата година, аз няма да съм директор. Знае се още отсега, че на поста е издигнат именно Огнян Митев. Аз ще си отида с гордо вдигната глава, защото оставям болницата на печалба", изтъкна д-р Пандев.

Директорът Пандев не скри, че е притискан да напусне поста преждевременно.

"Бях извикан на 12 декември при министъра. Появиха се две дами, които ми казаха, че трябва да разпиша документите за самоосвобождаване, а също и да подпиша документ за прокурист на лечебното заведение. За мен това беше безобразно поведение, нищо не подписах, станах и си излязох", коментира Пандев.

"Моето назначение също бе политическо, не е тайна, но за разлика от предшествениците ми, през последната година екипът ми работеше здраво за изправянето на крак на най-голямото лечебно заведение в Благоевградска област, а финансовите резултати потвърждават това", отчете болничният директор.

Към месец ноември дружеството е на печалба от 566 000 лева, като към фирма доставчик на гориво, държавната болница е платила по съдебно дело 230 000 лева над главницата. В противен случай дружеството е щяло да формира печалба в размер на 800 000 лева.

Д-р Владимир Пандев заяви, че през 2014 година са увеличени с 20% заплатите на работещите в МБАЛ-Благоевград.

Извършен е ремонт в 7 отделения и като цяло са намалени с 800 000 лева задълженията на болницата, които при встъпването на д-р Владимир Пандев на поста бяха 3 800 000 лева.

Чуйте от директора Владимир Пандев и от финансовия шеф Костадин Шумантов в звуковия файл