Д-р Пандев оглави МБАЛ-Благоевград
Д-р Пандев оглави МБАЛ-Благоевград / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Д-р Пандев оглави МБАЛ-Благоевград
67368
Д-р Пандев оглави МБАЛ-Благоевград
  • Д-р Пандев оглави МБАЛ-Благоевград

Д-р Владимир Пандев оглави Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград. Това стана ясно на проведено общото събрание на лечебното заведение. Общинският председател на БСП и кандидат за областен лидер на червената партия застава на директорския пост на мястото на досегашния болничен шеф д-р Красимир Михайлов.

Синът на съпартиеца му Юлиян Гошев-д-р Методи Гошев става заместник-председател на борда на директорите в лечебното заведение, досегашният председател д-р Нелия Мекушинска запазва поста си.

"Предстои на направим пълен анализ на финансовите параметри на дружеството, което безспортно не е в дорбо състояние, но има достатъчно резерви да бъде стабилизирано. Ще разчитаме на европрограмите, свързани със закупуване на нова апаратура, защото ние имаме уникалния шанс да притежаваме добри лекари, които за съжаление не разполагат с необходимата апаратура. Работата ни ще бъде насочена основна към закупуване на медицинска техника, за да може нашите специалисти да бъдат натоварени на 110%", заяви д-р Пандев.

Той добави, че болницата  се нуждае от подмладяване на кадровия състав.

"В МБАЛ - Благоевград работят най-добрите лекари в областта, но те трябва да предадт своя професионален опит на следващото поколение лекари. За нас е важно в лечебното заведение да идват млади колеги, които да придобиват своя професионален опит в нашата болница, след което да останат да работят тук", подчерта д-р Пандев.

Чуйте още от д-р Владимир Пандев в звуковия файл