Отново мъгли
Отново мъгли / снимка: БГНЕС

Прогноза за 9 януари, четвъртък

През следващото денонощие отново на много места в низините, равнините и високите котловинни полета ще има мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри. Времето ще е тихо.

Минимални температури в повечето райони ще бъдат от минус 3 до 2 градуса, по морския бряг от 3 до 5 градуса. Очакваните максимални температури в районите с мъгла са от 3 до 6 градуса. По планинските склонове ще е предимно слънчево и там, както и в местата с повече слънце в следобедните часове, температурите ще достигат от 8 до 13 градуса. В София минималната температура ще е минус 2 градуса, максималната - около 3-4 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево и топло. Вятърът ще е слаб, по върховете до умерен от западната четвърт. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 10 градуса, на 2000 м се очакват 5-6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, в сутрешните часове на места ще има и мъгла. Повече слънце се очаква около обяд. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 6-9 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В петък преди обяд в низините и котловините ще се задържи мъгливо, но след обяд в Дунавската равнина, с появата на слаб до умерен западен вятър, мъглата там ще се разсее, а по-късно през деня и в равнините от Южна България видимостта ще се подобри. В планинските райони ще бъде слънчево и с високи за януари температури, в Предбалкана до 16-18 градуса.

В събота ще има разкъсана, предимно висока облачност. Само в отделни райони от Южна България преди обяд ще бъде мъгливо. Сутрешните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg