Облачно
Облачно / netinfo

Прогноза за 17 декември, вторник

През нощта над Източна България и Дунавската равнина облачността ще се задържи значителна. Във вторник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има отново над източните райони и по поречието на Дунав. В източните райони ще духа до умерен вятър от север, североизток. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по Черноморието - до 2°. Максималните стойности ще достигнат 1°-6°, в крайните югозападни райони до 8°- 9°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Източните Родопи. Вятърът ще е до умерен, а по високите открити части и силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1°, на 2000 м - минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Вятърът ще е до умерен от север, североизток. Максималните температури ще са в интервал от 2° до 5°, температура на морската вода 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите дни температурите бавно и слабо ще се повишават. Вятърът ще е съвсем слаб, в много райони ще е и почти тихо и на места в низините ще има ниска облачност, мъгла или намалена видимост; в следобедните часове временно ще има и слънце. В планините и планинските райони ще преобладава слънчево и сравнително топло време.

Подробна прогноза вижте на Vremeto.bg