Мъгливо
Мъгливо / снимка: DarikNews.bg, архив

Прогноза за 29 декември, неделя

През следващото денонощие над Дунавската равнина ще има ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време. По-значителна облачност ще има в нощните часове над източните райони. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните -  в Дунавската равнина 2°-7°, в останалата част от страната 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°.

Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 9°, на 2000 м -  около 3°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове. Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максималните температури ще са до 8°-11°. Температурата на морската вода е около7°, вълнение на морето 2-3 бала.

В понеделник в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Постепенно от запад на изток ще се заоблачи.

Във вторник ще има значителна облачност. Само на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Със слаб до умерен вятър от север-североизток ще прониква по-студен въздух; дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса, освен в местата с трайна мъгла, където няма да се променят съществено.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg