Играта за смартфони Pokemon Go официално бе пусната в Япония. Играта е достъпна за потребителите на смартфони, базирани на Android.

Тези дни Националният център за кибер сигурност отправи призив към хората да спазва необходимите предпазни мерки, когато играят Pokemon Go.

Pokemon GO и скритите опасности, които крие тази игра

Японците се предупреждават да не играят по време на движение, особено в близост до железопътните линии, както и "да се въздържат от ловене на покемони при шофиране или колоездене." Играчите също така се предупреждават да не влизат на закрити за обикновени граждани територии, дори ако приложението е открило там покемон.

Мъж удари патрулка, докато лови покемони (ВИДЕО)

Целта на играта за мобилни телефони Pokemon Go, която е комбинация между виртуална и истинска реалност, е всеки треньор да събере максимално количество покемони, да ги тренира, да се бие с тях и да печели битки за своя отбор.

Pokemon Go - играта, която променя света

Покемоните са малки фантастични животни, които могат да се бият, да еволюират и да защитават своите "покемон треньори" от нападатели. Те живеят сред природата и всеки треньор трябва да ги улови в т.нар. "покебол".

Играта използва реалната карта на географското място, на което живее даденият играч. Покемоните също се намират на физически места, но във виртуална реалност. Всеки играч трябва да обикаля из града, за да събере максимален брой герои.

Източник: БГНЕС