Студ скова Аржентина, двама загинали
Студ скова Аржентина, двама загинали / netinfo

Полярни студове сковаха по-голямата част от аржентинската територия, където температурите паднаха до -22 градуса по Целзий и причиниха смъртта на двама бездомници.

Студът засегна и Боливия, където снегове блокираха пътища и летища. В Аржентина пред входа на жилищна сграда в Росарио /300 км. северно от Буенос Айрес/ бе открит трупа на измръзнал бездомник, съобщиха от полицията. Друг клошар бе открит на улицата в аржентинската столица. Мъжът се опитал да си направи подслон от картони, но не издържал на студа през нощта.

Снежна буря удари град Мендоса, в подножието на Кордилерите, като според Националната метеорологическа служба подобно бедствие не е имало от 30 години. Силни снеговалежи и вятър със сила 140 км/ч. предизвикаха затваряне на тунела Исус Спасител, който свързва Аржентина с Чили. В тунела останаха блокирани 3 000 камиона, според националната служба за безопасност по пътищата. В Боливия през нощта в неделя започна много силен снеговалеж, който блокира големите пътни артерии и главните летища в страната. Летище "Ел Алто" в столицата Ла Пас е затворено до второ нареждане, съобщиха официални източници.