Сирийската армия и отрядите на народното опълчение освободиха от бунтовници селата Фуро и Сафсафа в северозападната част на провинция Хана /на 220 км от Дамаск/, съобщи информационният портал "Сурия ал Ен", цитиран от ТАСС. Членовете на въоръжените групировки в паника отстъпват към Идлиб и турската граница, отбелязва сирийският сайт.

Сирийската армия обстрелва бунтовници в Дамаск, руски самолети не участват

На друг участък от фронта правителствените войски водят боеве за превземането на градчето Ас Сармания в южната част на провинция Идлиб. Освобождаването му ще открие пътя към ключовия град Джиср аш Шугур, разположен на шосето Латакия-Алепо. Градът беше превзет от бунтовниците от коалицията "Джейш ал Фатах" на 25 април.

Сирийската агенция САНА съобщи, че терористите от свързаната с Ал Кайда групировка "Джебхат ан Нусра" са убили на площада на село Тейр Мааля северно от град Хомс група мирни жители, преди сирийските войски да навлязат в селището.

Сирийската армия с ново настъпление с помощта на руската авиация

Сирийската армия днес атакува противника северно и североизточно от град Хомс /на 165 км от Дамаск/. В резултат на проведената операция са освободени селищата Ал Халидия и Дар ал Кебир. Северно от Хомс са съсредоточени значителни сили на въоръжените групировки "Ахрар аш Шам" и "Джебхат ан Нусра", които са подготвяли на този участък от фронта пробив с цел блокиране на алауитските райони от страната на река Оронт.

Източник: БТА