/ Gulliver/Getty Images
Френски прокурори заявиха в събота, че са повдигнали обвинения и затворили бивш близък сътрудник на опозорения американски милиардер Джефри Епщайн - видния френски агент за модели Жан-Люк Брюнел, заради предполагаеми сексуални престъпления.

Брюнел е обвинен в изнасилване на непълнолетни лица на възраст 15 години и сексуален тормоз, се казва в изявление на прокуратурата.

Първоначално той беше задържан в сряда на летище Шарл де Гол в Париж, когато се канеше да се качи на полет до Сенегал. Епщайн, който беше арестуван в Ню Йорк през юли 2019 г. по обвинение в трафик на непълнолетни момичета за секс, беше намерен обесен в затвора си в Ню Йорк на следващия месец, докато чакаше съдебен процес за злоупотреби с момичета в дома му в Палм Бийч и на частния му остров в Карибите.

Собствеността му върху апартамент в луксозен парижки квартал и твърденията на жени, че са били малтретирани във Франция, накараха френските прокурори да започнат свое разследване. Разследването се фокусира върху Брюнел, който е обвинен в американски съдебни документи в изнасилване и в снабдяване с млади момичета своя приятел.
БГНЕС