/ iStock/Getty Images
Самолетът Боинг 757 на Доналд Тръмп, който беше важен инструмент в победната му предизборна кампания през 2016 г., ще бъде преобразен и ще се използва за бъдещи политически срещи, съобщи бившият президент на САЩ, цитиран от Франс прес.

Много хора се интересуват от великолепния Боинг 757, станал така емблематичен за срещите на Тръмп, написа 45-тият американски президент в съобщение.

От двигателите до боядисването на фюзелажа в момента машината се обновява изцяло, добави Тръмп и обеща самолетът да бъде върнат в експлоатация преди края на тази година.

След като работата приключи, той ще е по-добър от всякога и ще се използва за бъдещи срещи, посочва милиардерът, без обаче да споменава за нова кампания за Белия дом.

През 2016 г. Тръмп беше програмирал една след друга срещите си, организирани непосредствено до пистата на различни летища.

По добре отработен сценарий кандидатът за президент слизаше от самолета си, на който с огромни златни букви пишеше "Тръмп" и говореше пред свои привърженици, а самолетът се виждаше ясно на заден план.
БТА