Нови противоречия около разследването за смъртта на Принс
Нови противоречия около разследването за смъртта на Принс / БГНЕС, архив

Поп звездата Принс е бил сам, когато е починал в асансьор в дома си в Минесота, но разследването няма причина да вярва, че се е самоубил, заяви Джим Олсън, шериф на окръга, в който живееше музикантът, предадоха Франс прес и ДПА.

На 57 години завинаги си отиде поп-иконата Принс

Олсън заяви на пресконференция вчера, че по тялото на Принс не е имало очевидни травми. Негов познат го е видял жив за последно в 20:00 ч. вечерта в сряда в собственото му имение, добави шерифът. След като не са успели да се свържат с него на следващата сутрин, служители на имението са го потърсили и го открили в асансьора на първия етаж.

Певецът е бил открит облечен. Няма данни до него да е бил открит телефон или други електронни устройства, добави шериф Олсън, цитиран от ТАСС.

Шерифът отказа да отговори на въпросите за злоупотреба с наркотици.

Различни версии около смъртта на Принс

Говорителката на службата по съдебна медицина Марта Уейвър от своя страна заяви, че "за момента няма никакви признаци" за свръхдоза. Има обаче слухове, че Принс е злоупотребявал с болкоуспокояващи лекарства. Според сайта за знаменитости TMZ той е приел свръхдоза шест дни преди смъртта си, отбелязва АФП.

Тялото на звездата е предадено на близките му след продължилата близо четири часа аутопсия, добави Уейвър.

Източник: БТА