Намериха второ тяло от екипажа на Ванеса
Намериха второ тяло от екипажа на Ванеса / netinfo
Второ тяло на моряк от екипажа на „Ванеса” е открито по бреговата ивица на Азовско море. Това съобщи за Дарик директорът на Изпълнителна агенция „Морска администрация” Николай Апостолов.

Пред Дарик от Морска администрация съобщиха, че издирването на безследно изчезналите моряци от потъналия кораб „Ванеса” продължава. За момента няма ясна информация за самоличността на намерения втори за деня моряк.

По-рано стана ясно, че тялото на боцмана на кораба „Ванеса” Горан Тодоров е било открито от украински рибари в Азовско море, близо до селището Строгановка.

Новината беше потвърдена и от главния секретар на Морска администрация Сергей Църнаклийски, който потвърди за намерено тяло на човек от екипажа на плавателния съд. Тялото на Тодоров е било облечено в неопренов костюм със спасителна жилетка, на която има надпис „Ванеса”.

Корабът „Ванеса” потъна във водите на Керченския пролив на 3 януари тази година. На борда имаше 11 души – десетима български граждани и лоцман украинец. Ден след потъването на кораба бяха открити телата на двама загинали моряци, а главният механик Николай Димитров бе спасен.