Намериха телата на четирима моряци от Ванеса
Намериха телата на четирима моряци от Ванеса / netinfo
Четири тела на моряци от екипажа на потъналия български кораб „Ванеса” бяха открити за изминалото денонощие край бреговете на Азовско море. Това са телата на боцмана на кораба Горан Тодоров и моряците Димо Димов Адриан Христов и Тончо Бакалов. Така бройката на откритите загинали моряци от българския кораб стана общо шест.

Единственият оцелял е механикът Николай Димитров.

При издирвателните действия рано сутринта и по обед бяха открити телата на моряците Адриан Христов и Тончо Бакалов. Те бяха намерени близо до Бердянск и селището Строгановка край бреговете на Азовско море.

Пред Дарик директорът на Морска администрация капитан Николай Апостолов потвърди, че издирването на хора от екипажа на кораба ще продължи. Той допълни, че ще бъде поискано от близките на загиналите разрешение за извършване на патоанатомична експертиза в Украйна. Апостолов посочи, че тъй като се очаква излизането на още тела, исканото разрешение ще ускори работата и телата ще могат по-бързо да бъдат транспортирани до България.

Директорът на Морска администрация съобщи, че телата изплават в северната част, близо до Бердянск, откъдето всъщност е отплавал корабът „Ванеса”. В сряда сутринта в същия район беше открито тялото на 50-годишния боцман на кораба Горан Тодоров, а в късните часове на деня спасителите намериха и тялото на още един моряка Димо Димов.

Българският кораб „Ванеса”, превозващ желязо, потъна на 3 януари близо до Керченския проток с 11 души на борда - 10 български моряци и украински лоцман. Все още причините за трагедията не са изяснени.