Намериха четвърто тяло от екипажа на „Ванеса”
Намериха четвърто тяло от екипажа на „Ванеса” / netinfo

Четвърто тяло на моряк от екипажа на кораба „Ванеса” е било открито от украинските власти, съобщиха за Дарик от Морска администрация. Досега бяха открити телата на боцмана на плавателния съд Горан Тодоров и на още двама моряци.

Тялото е открито около 7 ч сутринта близо до бреговата ивица на Азовско море, в района на селището Строгановка. Продължава издирването на безследно изчезналите моряци от потъналия кораб „Ванеса", съобщи пред Дарик директорът на Морска администрация Николай Апостолов.

Апостолов заяви, че телата изплават в северната част, близо до Бердянск, откъдето всъщност е отплавал корабът „Ванеса”. В сряда сутринта отново в този район беше открито тялото на 50-годишния боцман на „Ванеса” Горан Тодоров, а в късните часове на деня спасителите намериха и тялото на още един моряк от „Ванеса”.

Българският плавателен съд „Ванеса” потъна на 3 януари близо до Керченския проток с 11 души на борда - 10 български моряци и украински лоцман. От екипажа беше спасен само главният механик Николай Димитров. Така откритите тела на загинали моряци от „Ванеса” станаха шест.