Джорджа Мелони
Джорджа Мелони / Gulliver/Getty Images
Премиерът на Италия Джорджа Мелони предупреди за риска от подражание на терористични актове след нападението на "Хамас" срещу Израел през уикенда, предаде италианската новинарска агенция АНСА. 

"Трябва да засилим защитата на лицата с еврейски произход, включително на наша територия, защото рискът от подражание на престъпните действия на "Хамас" може да достигне и до нас, тук", заяви Мелони след посещение в Голямата синагога в Рим.

"Затова съм тук, за да кажа, че ще защитаваме тези граждани от всички форми на антисемитизъм", подчерта италианският министър-председател. 

"Ясно е, че целта на това посещение е да се покаже солидарност с римската и италианската еврейска общност, защото в ужасните сцени, идващи от Израел, има нещо повече от това, което се вижда в един нормален, но трагичен военен сценарий. Има омраза към цял един народ в преследването на цивилни граждани къща по къща, в отвличането на деца и младежи", каза Мелони. 

"Защитата на правото на Израел да съществува и да се защитава означава и защита на тези млади хора, тези деца, тези жени", изтъкна тя.
 
Александър Евстатиев/БТА