/ Gulliver/Getty Images
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е казал на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, че не иска децата му да живеят с бремето на ядрените оръжия, твърди бивш служител на ЦРУ, участващ в дипломатическите усилия на високо равнище по въпроса за ядрените оръжия на Севера, и цитиран днес от Ройтерс.

Във Виетнам вече се предлагат портрети на Тръмп и Ким и подстрижки като техните

Ким е направил това необичайно лично признание пред Помпейо по време на визитата на американския държавен секретар в Пхенян през април м.г., когато се подготвяше историческата първа среща между севернокорейския лидер и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур през юни.

Какви са очакванията към втората среща на Тръмп и Ким Чен-ун?

"Аз съм баща и съпруг. Имам деца и не искам те да носят през целия си живот на плещите си бремето на ядрените оръжия", казал Ким Чен-ун, цитиран от бившия служител на ЦРУ Андрю Ким. С тези думи пхенянският лидер отговорил на Помпейо, когато бил запитан дали желае да прекрати ядрената си програма.

Gulliver/Getty Images

Андрю Ким припомнил тези случка в лекция вчера пред Центъра за азиатско-тихоокеански проучвания на Станфордския университет, където той е гостуващ изследовател.

Тръмп за Ким Чен-ун: Между нас има чудесна химия, харесвам го и той ме харесва

Според него лидерът на Северна Корея изразил силно желание за подобряване на отношенията със САЩ като начин за изграждане на доверие между двете страни, което той смятал като необходимо условие за прекратяване на ядрената оръжейна програма.
БТА