В Салехардския градски съд е постъпила жалба срещу незаконни действия от майката на Алексей Навални - Людмила Навална, предаде ТАСС и допълни, че разглеждането й ще се проведе при закрити врата. Жалбата е заради отказа на Следствения комитет да освободи тялото на Алексей.

"Постъпила е жалба <...> срещу незаконни действия, разглеждането на решението е насрочено за 4 март, на закрито съдебно заседание", заявиха от Салехардския градски съд.

Жлъчни обвинения между Москва и съпругата на Навални, майка му с призив към Путин

Людмила Навална, майката на починалия руски опозиционен лидер Алексей Навални, поиска преди ден Владимир Путин да предаде тялото на сина ѝ, за да може да го погребе, предаде Ройтерс.

Четиридесет и седем годишният Навални изпадна в безсъзнание и почина внезапно в петък след сутрешната разходка в наказателната колония "Полярен вълк" в Северния полярен кръг, където излежаваше тридесетгодишна присъда, съобщиха от затворническата служба.




Говорейки пред наказателната колония майката на Навални, цялата в черни дрехи, заяви, че дори не знае къде се намира тялото на сина ѝ, и поиска президентът Путин да издаде заповед за освобождаването му.

"Вече пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми казват къде е", казва Навална във видеообръщение, което бе излъчено в канала "Navalny LIVE" в "ЮТюб" (YouTube).

Изтекоха кадри, показващи изнасянето на тялото на Навални от затвора посред нощ (ВИДЕО)

"Обръщам се към Вас, Владимир Путин. Решаването на този въпрос зависи само от Вас. Позволете ми най-накрая да видя сина си", заяви Навална. "Настоявам тялото на Алексей да ни бъде незабавно предадено, за да мога да го погреба подобаващо", добави тя.

Майката на опозиционния лидер изпрати и официално писмо до Путин със същото искане.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня