Два дни след масирания руски ракетен обстрел на украинската електро- и водоснабдителна мрежа половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване, предаде ДПА, като се позова на кмета на украинската столица Виталий Кличко.

В една трета от домакинствата в Киев обаче вече е възстановено топлоподаването, обяви Кличко в "Телеграм". По информация от военната администрация на столицата междувременно е било напълно възстановено и водоснабдяването в Киев. Водното налягане все още може да е ниско при някои потребители, добави военната администрация.

Топлоподаването в града също се възстановява. Специализирани екипи извършват спешни ремонти. Веднага щом бъде стабилизирана електропреносната мрежа, мобилната телефонна мрежа също ще заработи във всички киевски квартали.

Три украински АЕЦ са изключени от електропреносната мрежа

В сряда след масирани руски ракетни атаки по украинската енергийна инфраструктура беше прекъснато електроснабдяването в цялата страна. Техници ремонтират повредената мрежа денонощно.

По информация от украинската енергийна компания "Укренерго" късно снощи е било възможно да се задоволи около половината от потреблението.

Повечето топло- и водноелектрически централи вече отново произвеждат електричество.
БТА