/ Thinkstockphotos
Хиляди литри вино се изсипаха върху асфалта в една от винарните в испанската провинция Албасете (Кастилия-ла-Манча), аварията стана причина за многобройни шеги в интернет, предава РИА Новости.

Инцидентът е станал във винарна Витивинос, разположена във Виламалеа, малко селище с население от 4000 души, съобщава Радио Албасете В един от резервоарите с вместимост 50 хиляди литра е възникнала механична повреда и от него започна да се излива вино. Служителите на винарната не са могли да спасят продукцията и само са заснели как червената течност се излива върху асфалта. Видеото стана популярно в социалните мрежи.



Тази година беше особено трудна за винопроизводителите от този регион на Кастилия-ла-Манча - в допълнение към епидемията от коронавирус, поради която карантината беше въведена отново във Виламалеа за известно време, гроздобера трябваше да започне предсрочно заради горещините. Преди седмица, поради обилни дъждове, обаче, прибирането на реколтата трябваше да бъде прекъснато за няколко дни.
Агенция "Фокус"