Идентифицираха 86 жертви на авиокатастрофата в Мадрид
Идентифицираха 86 жертви на авиокатастрофата в Мадрид / снимкa: БГНЕС

Идентифицирани са 86 от общо153-те жертви на инцидента със самолет на компанията „Спанеър” в Мадрид, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. 18 от оцелелите на борда на катастрофиралия самолет са настанени в болница. Двама от тях са с опасност за живота.

„Идентифицирали сме 86 жертви и ни остава да установим самоличността на още 67“, заяви испанският вътрешен министър Алфредо Перес Рубалкаба по радио Кадена Сер.

„Повечето хора ще бъдат идентифицирани през следващите дни“, съобщи министърът, като допълни, че екипи от съдебни лекари работят денонощно, за да може процесът по разпознаването на жертвите да приключи възможно най-бързо.

153 души загинаха при инцидент със самолет на испанската компания „Спанеър” при излитането му от летище „Барахас“ в Мадрид. Един човек почина вследствие на раните си в събота, а броят на жертвите достигна 154 души.

От българското посолство в Мадрид съобщиха за Дарик, че все още не е идентифицирано тялото на загиналата в катастрофата българка Антоанета Кожухарова. Очаква се това да стане в близките дни.