Гръцки съд разглежда случая с българката, залята с киселина
Гръцки съд разглежда случая с българката, залята с киселина / снимка: БГНЕС, архив

Съдът в Пирея ще разгледа до няколко дни случая с Константина Кунева - българката, която сериозно пострада през 2008 г. вследствие атака с киселина.

Кунева е подкрепяна от Синдиката на чистачите в Гърция. Атаката срещу нея вероятно е била свързана с работата й. Българката ослепя с едното око, а гласните й струни са увредени, припомня БГНЕС.

Нападението бе извършено по време на работа - докато чисти жп гара. След инцидента тя е неспособна повече да работи. От 22 декември, когато тя е залята с киселина, досега нападателят й не е открит и арестуван.

„Бях приятел с колегите си. Сега вече те не говорят с мен, не смеят даже да ми кажат „здрасти”, когато се случи да се видим. Бях обвинена в кражба и получавам смъртни заплахи по телефона”, разказва с огорчение Кунева.

На 23 декември 2008 г. 43-годишната синдикална лидерка Костадина Кунева пострада тежко, след като бе залята с киселина пред дома си от неизвестен засега нападател. Пред българските си колеги атинските адвокати са споделили, че Костадина се е превърнала в символ на борбата срещу социалната несправедливост и мафията в Гърция. Участниците в делегацията са впечатлени колко единно застава гръцкото общество в защита на сънародничката ни и от уважението, с което хората говорят за нея.