Българин е арестуван в Атина
Българин е арестуван в Атина / снимкa: БГНЕС

При безредиците в Атина няма пострадали български граждани, но един българин е арестуван, съобщи пред Дарик посланикът ни в гръцката столица Андрей Караславов. Ето какво още каза той:

„За сега нямаме информация за пострадал български гражданин. Официално сме поискали такава информация. Бяхме уведомени, че сред задържаните има един или няколко, но нямам точното уточнение. Тези граждани са с цялата група задържани и се води следствие. Все още нямаме резултат от следствието. Това е, което имаме като официална информация за българско участие или пострадали в размириците”, отбеляза Андрей Караславов.

Да, но дори задържан или задържани, те са в безопасност?

Да. За пострадал гражданин нямаме никакви сигнали.

Каква е обстановката в Атина сега?

Трудно е да се каже в момента, защото, ако има безредици, те са в един единствен квартал. В другите райони на столицата, от това, което имаме като информация, е, че обстановката е абсолютно нормална. По коментарите, които се получават е ясно, че напрежението спада. Последното участие в такива безредици, от страна на студенти и други демонстриращи, е било много по-ограничено от предишните дни. Общите коментари са, че вълната е прехвърлила апогея си и обстановката върви към успокояване”, обясни посланикът ни в гръцката столица.