Барак Обама посети Белия дом
Барак Обама посети Белия дом / снимка: БГНЕС
Новоизбраният президент на САЩ Барак Обама пристигна на посещение в Белия дом за първата си среща след изборите с президента Джордж Буш, съобщи Ройтерс.

Буш и първата дама Лора посрещнаха Обама и съпругата му Мишел с усмивки и ръкостискания, след като те слязоха от лимузината си, за да започнат разглеждането на бъдещия си дом, отбелязва БТА.

По план в Овалния кабинет двамата мъже обсъждат световната финансова криза, войните в Ирак и Афганистан и други предизвикателства, които републиканският президент ще завещае на своя приемник демократ. Това е първата им среща очи в очи след внушителната победа на Обама над съперника му републиканец Джон Маккейн на изборите миналия вторник.

Обама, на 47 години, нееднократно отправяше нападки срещу "провалената политика" на Джордж Буш по време на кампанията си, като заложи на темата за нуждата от промяна. Не се забелязаха никакви признаци на напрежение, след като семейство Обама пристигна в Белия дом, посочва Ройтерс.

Новоизбраният президент по традиция посещава Белия дом в периода след изборите и деня на встъпването си в длъжност, но обикновено изчаква по-дълго, отколкото Обама, допълва агенцията, цитирана от БТА.