/ БГНЕС
45 души остават хоспитализирани дори и две седмици след клането в Лас Вегас, което отне живота на 58 души. Голяма част от тях са и в критично състояние, съобщи в петък шерифът на областта Кларк в Невада Джо Ломбардо.

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)

На специална пресконференция той обяви още, че по последно преброяване потърсилите медицинска помощ след стрелбата са общо 546, а не 527, както се съобщаваше по-рано.
По време на изказването си той за пореден път призна и че няма почти никакъв прогрес по отношение на разкриванeто на мотивите зад действията на 64-годишния заможен пенсионер Стивън Падък.

Проговори приятелката на стрелеца от Лас Вегас

В нощта срещу 2 октомври Падък откри огън от стаята си на 32-я етаж на хотел "Мандалей бей" в Лас Вегас срещу публиката на концерт на открито, като уби 58 души и рани повече от 500. След това се и самоуби.
 
Масовият убиец от Лас Вегас имал таен живот

След множество огледи на хотелската му стая, дома и колата му, органите на реда откриха общо 47 оръжия, 22 кг експлозиви и хиляди патрони. Според сведенията до момента, никой не е знаел или подозирал за намеренията на мъжа, който не е имал никакви криминални прояви през живота си, нито финансови затруднения, не е бил аутсайдер в обществото и не е изразявал никакви политически или религиозни пристрастия.

СНИМКИ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ЛАС ВЕГАС

Междувременно се появи информация, че мозъкът на Падок ще бъде подложен на микроскопични изследвания, предадоха световните агенции, като се позоваха на правоохранителните органи. Аутопсията не е показала видими отклонения, затова мозъкът на Падок ще бъде изпратен за допълнителни тестове.
БГНЕС