Вуцов: Играхме футбол, а не снимахме филм на Жан Клод Ван Дам
Вуцов: Играхме футбол, а не снимахме филм на Жан Клод Ван Дам / колаж: Gong.bg, Валентин Грънчаров
Не бе очарован от отразяването на контролата с Ференцварош старши треньорът на „сините” Велислав Вуцов. Той смята че незаслужено се е отделило повече внимание на спречкването между двата отбора и нахлуването на унгарските фенове, отколкото на добрата игра на Левски и хубавата победа.

„Добър мач за нашия отбор”, категоричен е Вуцов. „Вижда се напредък. Хареса ми скоростта, с която боравехме в атака. Харесаха ми бързите атаки по двата фланга, които направихме. Головете, които отбелязахме, можеха да са повече. За жалост пак проявихме старата слабост да пропускаме лесни положения.”

Треньорът бързо премина към темата с отразяване на контролата. „Аз съм изумен, че прочетох, че е имало бой, шутове, ритници”, откровено учуден е треньорът. „Навлезли сме на терена аз, Гонзо и помощниците ми. Ние бяхме на терена, след като се стигна до стълкновение между наш и техен играч.Събраха се двата отбора. Влязохме с една единствена задача да ги разтървем, ако се стигне до нещо. Влязоха 40-50 техни фена, но съприкосновение, до бой не се стигна, смея да твърдя. Днес чета за някакви шутове, за някакви ритници, за 7 минути бой. Някой ще каже, че се е снимал филм с Жан Клод Ван Дам. Някоя от поредните му серии. Такова нещо няма. Всичко бе нормално. Съдията даде продължение и всичко свърши. С инцидента между Минев и Волф всичко свърши. Ние трябва да сме луди да се бием с пияните унгарски фенове.”

Не бе подмината и темата за отношенията между Левски и националния отбор, на който му предстои контрола на 20 август с Босна и Херцеговина. „Пише се, че ние няма да пускаме играчи за националния отбор. Такова напрежение няма”, категоричен е Вуцов. Само казах, че от 5 до 30 август Левски има 7 мача и ще се опитаме да влезем в разговор, молба с националния отбор, ако може да бъдат съхранени нашите играчи или по-малко да бъдат викнати. Но да не ги пускаме и ултимативно отношение към националния няма и няма да има. Гарантирам ви от моя страна, докато аз съм треньор на Левски ултиматуми към националния отбор няма да има.”