Стоилов: Провали ни селекцията и напускането на Пелето
Стоилов: Провали ни селекцията и напускането на Пелето / netinfo
Станимир Стоилов смята, че провалът на Левски в последната година е продиктуван от провалената лятна селекция и напускането на Станислав Ангелов преди мачовете с Тампере.

„Смятам, че се провалихме при лятната селекция. Преди да излезем в почивка се твърдеше, че ще вземем Рабех и нападател от Мароко. Не се получи преди мачовете с Тампере. Напусна ни и Станислав Ангелов, което си беше голям удар. Все едно си тръгнаха четирима футболисти”, заяви треньорът.

Наставникът коментира и фундаменталния въпрос, кой е пожелал да бъдат продадени лидерите на тима.

„След загубите се получи голямо напрежение около опитните играчи. Собственикът започна да негодува открито срещу тях. Те поискаха да бъдат продадени, за да се спре с напрежението. За мен беше много тежко, сякаш ми режеха пръстите на ръцете. Това е истината, аз много си харесвах футболистите”, каза Стоилов.

На въпрос, кой е вадил Елин Топузаков от групата, Стоилов отговори така: „Той рядко беше извън групата и не го е вадил Тодор Батков. След като купихме Рабех и Бензукан станаха много бранителите. Лятото имаше добра оферта за Топузаков, но той поиска пак да играе в Шампионската лига, а през зимната пауза да си намери отбор. После получи контузия преди мачовете с Тампере. Знаейки, че ще си ходи през зимната пауза, реших да давам шанс на другите защитници.

Стоилов допълни, че собственикът на Левски е имал много съветници, които е слушал и това е вредяло на клуба.