Силвио Данаилов: Крадецът вика: дръжте крадеца
Силвио Данаилов: Крадецът вика: дръжте крадеца / netinfo

Искането на мениджъра на Владимир Крамник Карстен Хензел за дисквалификация на Веселин Топалов е поредният опит на руската страна да отклони поканата за мач за световната титла през април догодина в София, коментира мениджърът на 19-ия световен шампион Силвио Данаилов.

Според него екипът на Крамник отново разиграва сцени от рода на "крадецът вика: дръжте крадеца". Нека ФИДЕ да отговори, защо не бяха публикувани снимките с кабелите в тоалетната на руснака и документът за тяхното наличие, под който се е подписал председателят на Организационния комитет на мача Валерий Боваев, предлага Данаилов. Съвсем умишлено бе скрита и оставката на втория Апелационен комитет, чиито членове поискаха да напуснат Елиста заради намерените кабели.

Мениджърът на Топалов настоява Етичната комисия на Международната организация да изиска от Организационния комитет на мача и записите от стаите за почивка на двамата шахматисти, където са документирани необичайните посещения на Крамник в тоалетната. Щабът на българския гросмайстор ще изпрати още днес в централата на ФИДЕ всички документи от Елиста, с които разполага.