Мишо Таков: Кобрата е готов за Кличко, повече от всякога
Мишо Таков: Кобрата е готов за Кличко, повече от всякога / Guliver/Getty Images

„Кубрат е готов за мача. Повече от всякога", това заяви в ефира на „Здравей, България" по Нова телевизия треньорът на Кобрата от българска страна Михаил Таков.

„Трениран е. Мобилизиран е", заяви и брат му Тервел Пулев. „Колкото е голям залогът за брат ми, за Кличко е два пъти по-голям, защото носи тежката царска корона", допълни той пред специалния пратеник на Нова в Хамбург Богомил Грозев. Дни преди най-важния мач в кариерата на българина, двамата ще бъдат плътно до него.

Шансът за победа на Кубрат е само един - да нокаутира Кличко, е общото мнение на всички професионалисти у нас. Пред камерата на Нова и Михаил Таков, и Тервел Пулев бяха единодушни, че не е добре мачът да бъде оставен в ръцете на съдиите. Ако решението остане в техните ръце, тоест, двамата изкарат всички рундове, тогава предимство ще има Кличко.

Днес трябва да се проведе и традиционната открита тренировка за мача между българина и украинеца. Тя обаче е под въпрос, след като на пресконференцията в понеделник организаторите не допуснаха Кубрат Пулев да се яви с целия си екип, в резултат на което той отказа да седне на масата до Кличко. Със сигурност обаче двамата ще трябва да застанат един до друг в петък, когато е официалното мерене на кантар преди мача.

Играта на котка и мишка, която световният шампион Владимир Кличко приложи на Кубрат Пулев може да се окаже фатална за украинеца. След като първият мач през септември беше отложен заради контузия на Кличко, най-добрият български боксьор заяви в единственото си телевизионно интервю за Нова, че отлагането е поредният трик на Кличко. Трик, който ще му позволи да се подготви още по-добре.

Желание, чест, достойнство и добра подготовка - сигурна рецепта за успех. А Кубрат Пулев има всички съставки. Остава му щипка "късмет" и както самият той казва - вярата на всички българи в неговия успех.

Целия репортаж гледайте във видеото:

Тази събота (15 ноември) Нова ще излъчи на живо най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг - битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне точно в 23:00 часа.