Лъвовете стартират в евроквалификациите
Лъвовете стартират в евроквалификациите / netinfo

Националният ни отбор по футбол днес, 2 септември, стартира участието си в квалификациите за Евро 2008 с мач срещу Румъния. Двубоят ще се играе от 21:00 на стадион "Георге Хаджи" в Констанца.

С отбора не замина единствено контузеният Светослав Тодоров, мястото на който зае защитникът на Левски Живко Миланов. На официалната пресконференция в Констанца селекционерът Христо Стоичков обяви, че отборът му ще излезе да защитава честта на България и смята, че е време футболистите да демонстрират израстването си. "Това е един от най-важните мачове за нас, тъй като една победа ще ни вдъхне самочувствие и увереност преди останалите срещи", каза Камата. Той е определил стартовия състав, като има колебания единствено за вратарския пост.

"Наясно сме какво ни очаква, след като сме запознати с манталитета и качествата на противника. Румънците играят агресивно и на това се дължи напредъка на клубовете им. Ние обаче не им отстъпваме по нищо. Знаем кои са силните им и кои са слабите им страни. При всяка възможност, ще атакуваме по възможно най-бързия начин. В никакъв случай обаче няма да се хвърляме сляпо в атака. Дошли сме, за да си тръгнем с максимален брой точки, въпреки че и равенството е добър резултат за нас. Не трябва да приемаме едно реми като лош резултат. Все пак румънците ще трябва да ни гостуват, а и да играят два пъти с Холандия", допълни Стоичков.