Алтернативното място за събития Pop Up Space By Despred е домакин на забавното събитие, което ще се проведе на 24 и 25 ноември
„Зима иде“ е забавен и непретенциозен фестивал, посветен на подготовката за зимата – физическа и душевна.

Ноември месец има навика да е ужасно подтискащ: лятото отдавна си би шута, а Коледните празници и дългоочакваният сняг са все още мираж.

Организаторите от Pop Up Space by Despred искат да превърнат старата пощенска станция на територията на складове Деспред в София в уютно и красиво място, където ще има внимателно подбрана селекция от партньори, разделени в две категории: Зима иде у дома и Зима иде в планината.

Ще присъстват различни брандове, които ще представят тематични продукти и услуги за сезона. Ще има и секънд хенд базар с модни находки, аксесоари за дома, подаръци и други красоти. Част от продуктите, които ще могат да се разгледат и закупят, са:

- Популярният български бранд Stinky Socks с най-новите модели чорапи за спорт и града;
- Ръчно изработени свещи от Kotana Handmade;
- Зимна екипировка и аксесоари от Randum goodies;
- Лопати и оборудване Fiskars

Улицата пред старата поща ще бъде превърната в зона за храна и напитки, където ще гостуват звезди от българската стрийт фууд култура: Chilli Hills, Podlez, Gin-gin wagoon и други.

Предвиден е и специален винен бар с продукти на Libera Estate, кафе и чай специалитети от Dallmayr Kaffee и бар с крафт бири.

Събитието няма вход, но е посветено на добра кауза: набиране на средства за предстоящия отоплителен сезон в приюта на Animal Rescue Sofia, където много кучета чакат с надежда да бъдат осиновени. Известният космат инфлуенсър Котаракът Румен също ще подкрепи каузата с неговия лош мърч от календари, магнити, картички и чаши, като 20% от продажбите ще отидат в полза на приюта.

Вечерите са посветени на много хумор, сатира и забава: гости са Гери Турийска и Георги Блажев от Пощенска кутия за приказки, които ще ни разсмеят с тяхните истории. Теодор Койчинов е подготвил специална коледна програма с песни, а певицата Албена Танева ще ни попее на живо с акомпанимент от китара.

Подробности за програмата и всичко за събитието може да видите на този линк.