Сатиричният театър помага на бедстващите райони с безплатни представления
Сатиричният театър помага на бедстващите райони с безплатни представления / снимка: БГНЕС, архив
Сатиричният театър помага на бедстващите райони с безплатни представления
73512
Сатиричният театър помага на бедстващите райони с безплатни представления
  • Сатиричният театър помага на бедстващите райони с безплатни представления

Комедийната постановка на Сатиричния театър „Лека форма на тежка депресия" гостува в Бургас, Варна и Добрич, а представленията в бедстващите градове ще бъдат безплатни. Това съобщи в ефира на Дарик актьорът Славчо Пеев, като уточни, че трупата, заедно с Българския червен кръст, ще сложи каси за събиране на средства за пострадалите от наводненията в Североизточна България. Комикът коментира, че написаната преди 15 години пиеса от сатирика Станислав Стратиев продължава да бъде актуална и се развива успоредно със събитията в страната.

В началото на юли постановката на Сатирата „Лека форма на тежка депресия" ще се играе в летните градини на Бургас, Варна и Добрич.

Актьорът Славчо Пеев заяви, че турнето е планувано преди наводненията в Североизточна България, но вместо да го отменят, трупата е взела решение да играят безплатно.

По време на представленията ще бъдат сложени касички на БЧК, където желаещите могат да дарят помощи за пострадалите.

„Решихме да не ги отлагаме, да не ги отменяме представленията във Варна и Добрич, а да ги направим безплатни. Да поканим хората на представленията, да станат празници малко, колкото могат да отдъхнат от цялата тази лудница, която беше. Говорихме с БЧК Варна и те ще служат каса - всеки кой, колкото обича", обясни обичаният актьор.

По думите на комика написаното преди 15 години от Станислав Стратиев в пиесата описва много точно действителността в България към днешна дата.

„Той е казал такива неща вътре - България - страна за връщане, а не за живеене. За политиците има страхотно нещо, а именно, че техният живот е друг, хубав, а нашият е съвсем друг. Това са два живота, според него, и не се срещат. Страшно е това, което той ни казва вътре. Публиката засмеят се много, ръкопляскат, а в следващия миг - мълчание", разказа Славчо Пеев.

Приходите, набрани от спектакъла в Бургас ще бъдат дарени за построяването на паметник на великия комик Георги Калоянчев в родния му град.