Откриват паметник на сестрите Белнейски
Откриват паметник на сестрите Белнейски / netinfo

Паметник на сестрите Росица и Христина Белнейски, по повод третата годишнина от тяхната трагична смърт, ще бъде открит в местността „Грамадите”, където на 31 януари 2006 година бяха открити телата на момичетата. “Обществото не трябва да забравя това, което се случи с моите деца. Не съм загубила надежда, че ще бъде заловен убиецът им”, коментира за Дарик радио майката Фани Белнейска.

Паметникът е изсечен от камък, а парите са събрани само от спонсори и дарители. Монументът е с височина 1,80 метра. Двата камъка са с различна големина и символизират двете трагично загинали сестри. Има фрагменти на сълзи и погледът на лицата е насочен нагоре - като символ на надеждата и вярата.

„Идеята за издигане на паметника се роди преди две години и половина, когато следствието по разследването на жестокото убийство окончателно зацикли”, припомни пред Дарик радио инициаторът Атанас Стоилов, заместник-кмет на община Пещера от квотата на партия „Атака”. Той обясни, че паметникът е разположен на 30 метра от мястото, на което са намерени телата и се вижда от всички страни.