Жан Саркози се ожени в Париж
Жан Саркози се ожени в Париж / netinfo
Малкият син на президента на Франция Никола Саркози, Жан, се ожени за дъщерята на основателя на веригата магазини за електроуреди "Дарти" Джесика Себаун.

Церемонията се проведе в кметството в Ньойи и на нея присъстваха малък брой гости, сред които близки приятели на президента, министърът на имиграцията Брис Ортфьо, рап певецът Док Жинеко и др. Никола Саркози и съпругата му Карла пристигнаха през страничен вход в кметството, установи фотограф на АФП.

21-годишният син на президента от първия му брак Жан Саркози се впусна в политиката по стъпките на баща си. Беше избран за председател на групата на съветниците от управляващата партия Съюз за народно движение /СНД/ в департаменталния съвет на френския департамент О дьо Сен край Париж, припомня БГНЕС.

По-рано тази година Жан беше избран за съветник в департаменталния съвет още на първия тур на местните избори във Франция. Той спечели и гласуването за съветник в общинския съвет на богатото френско предградие Ньойи, което се намира в същия департамент. През март бе избран за председател на групата на съветниците на СНД в общинския съвет на Ньойи.

На церемонията до него бяха големият му брат Пиер, баба му Андре и чичо му Гийом.