Затвор за бездомния, който прие наградата на Майли Сайръс от MTV
Затвор за бездомния, който прие наградата на Майли Сайръс от MTV / Guliver/Getty Images

Джеси Хелт, младият безработен, който придружи Майли Сайръс на церемонията за видео музикалните награди на MTV, беше осъден на шест месеца затвор за нарушаване на условията на пробация, съобщи Асошиейтед прес.

Хелт, който е на 22 години, е арестуван през 2010 година за влизане в чужд апартамент. Той нарушава пробацията си след година, когато не се явява пред наблюдаващия го служител. Освен това е нарушил вечерния час и не е изпълнил отредените му 88 часа общественополезен труд.

Вместо това Хелт е заминал за Лос Анджелис, за да стане модел, но е намирал само нископлатена работа и понякога е бил без подслон.

Майли Сайръс се запознава с него, когато посещава приют за безпризорни младежи в Лос Анджелис и решава да го вземе на церемонията на MTV и той да приеме наградата й от нейно име, за да привлече вниманието върху положението на младите хора без дом. Публичността обаче му изиграва лоша шега - става ясно, че полицията го издирва за нарушаване на пробация и няколко дена по-късно той се връща в Орегон, за да се предаде.

Източник: БТА