/ ThinkStock/Getty Images
Заклетите любители на шишчетата са застрашени от ранна смърт, предупреждават британски учени. При горенето на дървените въглища се отделят вредни съставки, пише сайтът Юрикалърт, цитиран от БТА.

Каква е връзката между месото на скара и рака на кожата?
 
Порталът цитира изследване на специалисти от Оксфордския университет, проведено в Китай с участието на 341 000 души. Било констатирано, че честата употреба на месо, приготвено на дървени въглища, увеличава риска от преждевременна смърт от болест на сърцето.
 
Изследваната група била на възраст между 30 и 79 години. Те трябвало да отговорят на въпросник, в който се питало колко често консумират шишчета и как са били приготвени. Тези от участниците, които приготвяли храната си веднъж в седмицата или по-често на скара, страдали много по-често от болести на сърцето.

Рекорд: Мъж без нито един зъб изяде 301 шишчета (СНИМКИ)
 
Учените са уверени, че преминаването към друг вид топлинна обработка, като на газ или на електричество, значително ще снижи смъртните случаи.

Препоръчваме също:

Откриха още една опасност от нитратите в месните продукти

Ресторант в Киото предлага „Синьо меню” - месо, бира, кисело мляко (ВИДЕО)

Френски месари: Веганите тероризират любителите на месото

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА