Уилям и Кейт предупредиха медиите да не тормозят семейството им
Уилям и Кейт предупредиха медиите да не тормозят семейството им / Guliver/Getty Images

Предупредително писмо бе раздадено на фотографите в близост до кралското имение Сандрингам, в което в момента са се установили херцогът и херцогинята на Кеймбридж заедно с двете им деца, като целта е медиите да бъдат накарани да се съобразят с правото им на личен живот, предаде Франс прес.

"Настояваме отново да престанат актовете на тормоз и намеса в личния живот", се казва в писмото. "В миналото имаше прояви, свързани с намеса в личния живот на кралското семейство, като главните от тях бяха предизвикани от професионални фотографи, снабдени с фотообективи".

СНИМКИ: Запознайте се с принцесата!

Уилям и Кейт предупредиха медиите да не тормозят семейството им
netinfo

Уилям и Кейт вчера напуснаха двореца Кенсингтън заедно с новородената си дъщеричка Шарлот и 21-месечния си син Джордж. Те се настаниха в импозантната къща Анмър хол в имението Сандрингам в Норфък в източната част на Англия.

Няколко часа след раждането на Шарлот, херцогът и херцогинята на Кеймбридж и принц Джордж позираха пред фотографи, като Кейт държеше на ръце спящата си дъщеря. Малката принцеса не би трябвало да се появи отново на публично място до кръщенето си.

Миналата есен принц Уилям и съпругата му заплашиха да предприемат съдебни действия срещу папарак, който следи сина им Джордж. Адвокати на кралското семейство предупредиха папарака, че поведението му може да бъде определено като тормоз.

Принц Уилям и Катрин искаха да предпазят сина си от прекомерния интерес на пресата. Те са много чувствителни на тази тема, защото майката на принц Уилям - принцеса Даяна често бе преследвана от фотографи.

Източник: БТА