Топ темите във Фейсбук през 2014-а: Световното по футбол и вирусът ебола
Топ темите във Фейсбук през 2014-а: Световното по футбол и вирусът ебола / Thinkstock/Getty Images

Световното първенство по футбол и епидемията от ебола са били предпочитаните теми от ползвателите на Фейсбук през 2014 г., сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

Футболният Мондиал е начело в своеобразната класация, следван от ебола, президентските избори в Бразилия, довели до преизбирането на Дилма Русеф през октомври, смъртта на американския актьор Робин Уилямс и предизвикателството "ледена кофа". То се състои в това да се излее кофа с ледена вода върху главата на човек, за да се подкрепи благотворителна асоциация, която се бори срещу амиотрофичната латерална склероза.

След това видеото, показващо изливането на кофата с ледена вода, трябва да бъде разпространено и да се накарат приятели да поемат същото предизвикателство. То бе поето от знаменитости, сред които шефът и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Конфликтът в Газа е на 6-а позиция, следван от малайзийските авиолинии, които тази година загубиха два самолета - един се разби, а друг изчезна, мача за Супербоул и младия чернокож Майкъл Браун, който през август бе убит от бял полицай във Фъргюсън.

На десето място са Олимпийските игри в Сочи

Източник: БТА